Nu har skolan börjat igen och jag skulle inte kunna vara gladare! Jag har längtat så mycket och det kommer bli så roligt att gå igenom franska grammatik och ha nationella prov det här sista året... Äh, jag orkar inte ens försöka låtsas. Seriöst varje morgon förra året vaknade jag upp och tänkte "Vad är det för fel på mig idag? Är jag tillräckligt sjuk för att få stanna hemma?". Man vet att det börjar bli desperat när man längtar efter att bli sjuk... Jag tycker att skolan skulle kunna vara rolig om vi gjorde roliga saker och faktiskt hade lite fritid. Jag menar, de säger att vi slutar men sen tvingar de oss att ta hem ämnet hem och sitta och lära oss själva. Jag tror att åtta timmar per dag ägnar jag åt skolan, varierande beroende på, men ändå. Borde vi inte få lite pauser? Det är bara tjugofyra timmar på ett dygn. Varav vi ska sova ganska många av dem. Hur mycket fritid har vi då? Typ tre timmar? Jag vet att det också är olika från person till person hur mycket man pluggar och prioriterar, men ändå. När ska vi ha tid att vara med varandra. På sommarlovet? Som är slut innan det ens har börjat? Jag säger inte att det är något fel med svensk skolpolitik eller så, jag säger bara att jag inte ser fram emot ett år av tre timmars vila. 
Andra saker jag inte gillar med skolan är att alla lärare tror att man älskar deras ämne och för att vara snäll låtsas man att man gör det också. Ärligt talat gillar jag inget ämne särskilt mycket så det är en hel del låtsande. Också varje gång man slutar lyssna i två sekunder har man plötsligt missat det viktigaste.
Och, en av de värsta sakerna. Räcka upp handen.
Det är som att lärarna vill att man ska skämmas ut! Det är så obekvämt att prata inför en klass som man ska gå med ett tag. För i deras ögon är alla svar fel. Svarar man fel är man dum i huvudet, svarar man rätt är man en plugghäst och ingen av de är särskilt bra. Sen kan man ju såklart välja att inte räcka upp handen men då är man en lalare. Jag fattar ju såklart att varför alla lärare vill att vi ska räcka upp handen. "Man måste lära sig att prata inför grupp", och ärligt talat kan jag inte argumentera emot det, men kan de inte ge oss en sekund av vila ibland? Som när man inte ens räcker upp handen och de frågar ändå. Vill de att vi ska svara fel? För det är det man gör om man blir tagen så där helt plötsligt. Kan jag svaret räcker jag upp handen. Är jag villig att säga svaret räcker jag upp handen. Är jag trygg med att säga svaret räcker jag upp handen. Låt oss bestämma själva om vi vill säga något eller inte. Tack. Om ni tycker att vi inte räcker upp handen tillräckligt, säg det till oss enskilt men tortera oss inte inför hela klassen. Pleease! 
Det var typ det jag hade att säga! Vill också säga att jag har flera lärare som är jättebra och om de skulle få för sig att stalka mig någon gång så... Ja... Då är det ganska läskigt... Men bortsett från det gäller inte allt det här alla lärare eller så. Bara genrella saker jag ville ta upp. Hej dååååååå  
jobbigt, låt mig sova istället, skolan, snälla, varför,